Dekzeil voor zeilboot

Dekzeil voor zeilboot

Dekzeil voor zeilboot

Bescherm je zeilboot met een goed dekzeil

Helaas wonen we niet in een land waar de zon de baas is. Niet alleen in de donkere maanden, maar ook in de zomer valt er veel nattigheid uit de hemel, variërend van een incidenteel regentje tot langdurige hoosbuien. En je wilt natuurlijk niet dat dat allemaal in je zeilboot terecht komt. Een passend dekzeil van goede kwaliteit dat onder alle omstandigheden je zeilboot bedekt en beschermt brengt uitkomst.

Waarom een bootzeil?

Een goed bootzeil houdt je zeilboot mooi en verlengt de levensduur. Weersinvloeden, zoals door regenwater en sneeuwval, maar ook de inwerking van zon en wind, zijn oorzaak van moeilijk te verwijderen vuil en aanslag. Daarnaast werkt vocht in op houten materialen of kwetsbare mechanische onderdelen met slijtage als gevolg. Kortom: het behoud van je kostbare bezit is gediend met een goede bescherming. Het is een investering die zich uiteindelijk altijd terugbetaald.

Maar er is meer. Als de omstandigheden het toelaten wil je natuurlijk zo vaak mogelijk gaan zeilen, liefst zonder eerst tijd kwijt te zijn met het uithozen van de kuip of het schoonpoetsen van het dek. De bescherming met een goed dekzeil helpt je daarbij en ook dat is heel wat waard.

Bootzeil zeilboot

Een passend dekzeil voor elk type zeilboot

Natuurlijk kun je proberen zelf een dekzeil voor je zeilboot te maken, maar aan te raden is dat niet. Al ziet het er nog zo strak uit, weer en wind krijgen na verloop van tijd onherroepelijk vat op een niet goed passend bootzeil. Ga liever te rade bij de specialist: Bootzeil voor zeilboot. DeZeilenSpecialist.nl beschikt over veel kennis ervaring op dit gebied en staat bekend als een innovatieve meedenker met oog voor de specifieke eisen van elk type zeilboot.

Bootzeilen zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Of het nu gaat om een open zeilboot, een modern zeiljacht of een traditionele platbodem, DeZeilenSpecialist.nl biedt altijd een passend alternatief. Elk dekzeil dat geleverd wordt is van de beste materialen gemaakt en door zijn slimme ontwerp en constructie blijft het onder alle omstandigheden goed staan. En tegen alleszins betaalbare prijzen, natuurlijk altijd afhankelijk van je specifieke wensen en eisen.

Dekzeil voor zeiljacht

Een bootzeil: universeel of maatwerk?

Zo kun je gaan voor de meest eenvoudige oplossing in de vorm van een universeel dekzeil voor je zeilboot van bijvoorbeeld DeZeilenSpecialist. Voor wat kleinere open zeilboten is dat vaak al voldoende. Je kunt dan kiezen voor een afdekking over de gehele lengte van de zeilboot of bijvoorbeeld alleen over het kuipgedeelte. En zowel voor de staande als de liggende mast zijn er uitstekende oplossingen. Zo`n universeel bootzeil is natuurlijk altijd voordeliger, terwijl de kwaliteit zeker niet minder is dan van een op maat gemaakt exemplaar. Het voordeel van die laatste optie is natuurlijk wel dat bij de fabricage een in alle opzichten optimale afstemming op het model en de specifieke contour van jouw zeilboot mogelijk is.

Bekijk ook de bootzeilen van DeZeilenSpecialist.nl waar je je verder kunt oriënteren op de verschillende soorten bootzeilen die er zijn voor elk type zeiljacht.

Kuipzeil van Bootzeil

Aanbevolen bootzeilenMis het volgende artikel niet! Abonneer je gratis via RSS of e-mail.

Over

Tim is de beheerder van bootzeilen, boten en watersport weblog Dekzeil voor Boten en probeert bootliefhebbers en watersporters op deze manier van interessante informatie te voorzien en zijn passie voor water over te brengen op anderen. Tim is te volgen op Twitter als @timbeeren.

Reageer op "Dekzeil voor zeilboot"