Zeilmakerij Amsterdam

Zeilmakerij Amsterdam

Zeilmakerij Amsterdam

Op zoek naar een goede zeilmakerij in Amsterdam? In Amsterdam en omstreken bestaan diverse zeilmakerijen, van maatwerk en standaardzeilen tot aan grote en kleine reparateurs van bestaande zeilen. Belangrijk is om te weten of er veel verschil bestaat in kwaliteit tussen verschillende zeilmakerijen. Het antwoord hierop is ‘ja’ en daarom heb ik mijn twee favoriete zeilmakerijen in Amsterdam en omstreken met elkaar vergeleken. Aangezien de uitkomst wellicht handige informatie biedt voor de lezers van dit blog, heb ik hier een artikel aan gewijd.

De Zeilenspecialist

De Zeilenspecialist is een aanbieder van universele dekzeilen voor een betaalbare prijs.  Gevestigd in Amsterdam en gespecialiseerd in universele dekzeilen voor zowel boten, caravans, buitenboordmotors, jetski’s, motors als auto’s. Deze absolute specialist in dekzeilen heeft een ruim assortiment in drie verschillende kleuren, drie verschillende kwaliteitsnormen en een flink aantal afmetingen. Vanwege de ruime keuze zul je altijd een geschikt en kwalitatief dekzeil vinden.

Bij het kiezen voor het juiste afdekzeil zal eerst gekozen moeten worden voor de gewenste kwaliteit van het zeil. Hierna worden de afmetingen getoond van de desbetreffende dekzeilen.  Deze afmetingen van de afdekzeilen zijn gebaseerd op de meest voorkomende modellen boten waardoor deze jarenlang actieve zeilenhandelaar in Amsterdam altijd de juiste opties biedt. Daarnaast bestaat het assortiment van deze webwinkel niet alleen uit dekzeilen voor boten, maar tevens uit afdekhoezen voor barbecues en universele afdekzeilen voor diverse voertuigen.

Waar concurrenten van deze handelaar in Amsterdam vrijwel altijd verzendkosten in rekening brengen, worden bij de Zeilenspecialist orders boven de € 25,- gratis verzonden. Doordat de Zeilenspecialist een groot aantal dekzeilen op voorraad heeft, zijn ook de levertijden erg prettig. Mede door de combinatie van de twee bovengenoemde voordelen, de aantrekkelijke prijzen en de kwaliteit dekzeilen die zij leveren, is de Zeilenspecialist uitgegroeid tot een van mijn favoriete verkopers van zeilen in Amsterdam en omstreken.

De opslagplaats en het distributiecentrum van de Zeilenspecialist is gevestigd in Amsterdam. Deze vestiging biedt bovendien de mogelijkheid om dekzeilen te bezichtigen en reeds aangeschafte zeilen te ruilen.

Bootzeil

De afdekzeilen van Bootzeil kunnen de mensen die regelmatig in de havens en grachten kijken, niet aan het oog zijn ontgaan. Vele zeilboten, sloepen en jachten zijn voorzien van de dekzeilen van het in 2005 opgerichte Bootzeil. Deze dekzeilen zijn gemakkelijk herkenbaar gemaakt door het duidelijke Bootzeil logo dat op de zeilen is geprint.

In tegenstelling tot de Zeilenspecialist heeft Bootzeil ervoor gekozen om zich voornamelijk te richten op maatwerk zeilen. Het grote verschil tussen de Zeilenspecialist en Bootzeil is dan ook dat Bootzeil ook daadwerkelijk (maatwerk) zeilen produceert en de Zeilenspecialist verkoper is van standaard zeilen. De prijs van een bootzeil is daardoor wel wat hoger.

Waar Bootzeil in het verleden nog dekzeilen maakte voor standaard model boten, produceren zij tegenwoordig (custom-made) Hollands maatwerk afdekzeilen die speciaal geschikt zijn voor specifieke boten. Doordat iedere boot zo zijn eigen afmetingen en functionaliteiten en tevens de beheerder zo zijn specifieke wensen heeft, is het voor Bootzeil een mogelijkheid geweest om zich volledig te gaan richten op maatwerk producten. Bovendien is Bootzeil niet alleen gespecialiseerd in afdekzeilen voor boten, maar richten zij zich steeds meer op afdekzeilen in het algemeen. Zo worden er ook afdekzeilen voor barbecues, tuinmeubelen, buitenkeukens, jacuzzi’s en meer geproduceerd.

Naast de innovatie en het Hollandse maatwerk dat zij leveren, staat Bootzeil bekend om de uitmuntende service die zij klanten kunnen garanderen. Dit doen zij door de klant een service level aan te bieden dat gerangschikt is in een zilveren, gouden en platinum service. Welke service de klant ontvangt, zal in het aankoopproces van een zeil door de klant zelf bepaald worden. Door middel van dit service systeem wordt duidelijk in kaart gebracht welke service de klant gedurende de jaren kan verwachten.

Service Bootzeil

Ofwel, Bootzeil is een uitstekende zeilmakerij in Amsterdam en omstreken en wordt zeer aangeraden wanneer je op zoek bent naar een specialist op het gebied van Hollands maatwerk zeilen. Bootzeil heeft in totaal 6 vestigingen waarbij het hoofdkantoor van deze zeilmakerij is gevestigd in Haarlem en een schitterende vestiging en tevens showroom aan de Bilderdijkstraat in Amsterdam.

Aanbevolen dekzeilenMis het volgende artikel niet! Abonneer je gratis via RSS of e-mail.

Over

Tim is de beheerder van bootzeilen, boten en watersport weblog Dekzeil voor Boten en probeert bootliefhebbers en watersporters op deze manier van interessante informatie te voorzien en zijn passie voor water over te brengen op anderen. Tim is te volgen op Twitter als @timbeeren.

Reageer op "Zeilmakerij Amsterdam"