Aanschaf van een dekzeil/bootzeil

Aanschaf van een dekzeil/bootzeil

Aanschaf van een dekzeil/bootzeil

Wanneer je eenmaal besloten hebt om een dekzeil/bootzeil aan te schaffen is het verstandig om te kijken wat er op de markt te verkrijgen is. In dit artikel zal ik een aantal verschillende dekzeilen bespreken en laat ik een instructievideo zien met betrekking tot het optuigen en aftuigen van een bootzeil.

Dekzeil/bootzeil bevestigen

Er zijn verschillende bootzeil aanbieders op de markt die allemaal verschillende bootzeilen aanbieden. Uiteraard hoort bij elk type boot een ander type dekzeil zodat het bootzeil mooi strak aangespannen kan worden en er geen plassen ontstaan. Een nieuw dekzeil duurt altijd wat langer om te bevestigen, wanneer deze eenmaal bevestigd is gaat de tweede keer een stuk sneller. Komt u er zelf niet uit? Dan is er altijd de mogelijkheid om een installateur langs te laten komen.

Dekzeil instructie

Om een en ander te verduidelijken heeft Michiel Stokman, eigenaar van Bootzeil.nl een instructievideo gemaakt:

Welke dekzeilen/bootzeilen zijn er verkrijgbaar?

Voor elke boot is in principe wel een dekzeil/bootzeil te verkrijgen. Er bestaan standaard bootzeil modellen die vervolgens op maat versteld kunnen worden. Op deze manier is het bootzeil perfect passend te maken voor elk type boot. Hieronder zal ik een grote collectie verkrijgbare dekzeilen/bootzeilen beschrijven zodat u als bootliefhebber weet welk dekzeil het best past bij uw boot.

Dekzeil Pampus instructie

Dekzeil Amstel UVX

Voor sloepen en tenders is dekzeil Amstel UVX het meest verkochte dekzeil in Nederland. De Amstel UVX is ook verkrijgbaar voor schuiten, vletten en punters. Bootzeil Amstel UVX is een maatdekzeil met een ingebouwd frame en winter- en waterbestendig.

Dekzeil Amstel UVX

Daarnaast is bootzeil Amstel UVX ook verkrijgbaar voor kajuitsloepen en RIBS. Ook hier wordt gebruik gemaakt van een ingebouwd frame met Bootflex. Bekijk de ruime collectie aan bootzeilen voor sloepen en tenders.

De Amstel UVX is verkrijgbaar vanaf € 209,-.

Dekzeil Amstel UVX RIB

Dekzeil Cuddycabin Bowrider

Het dekzeil voor de Cuddycabin Bowrider is nieuw in 2011. Dit bootzeil maakt gebruik van een UVX doek en is verkrijgbaar vanaf € 285,-.

Dekzeil Cuddycabin Bowrider

Dekzeil Sportcabin UVXTeflon

Ook een nieuw model in 2011 is het dekzeil voor de Sportcabin. Dit bootzeil maakt gebruik van een Teflon UVX doek en is verkrijgbaar vanaf € 200,-.

Dekzeil Sportcabin UVXTeflon

Dekzeil Pampus

Voor motorjachten is dekzeil Pampus een zeer populair bootzeil. Bestaande uit zo’n 50 basismodellen op maat en bovendien geheel verstelbaar. Model 2011 maakt gebruik van een Teflon UVX doek en is verkrijgbaar vanaf € 769,- en model 2010 maakt gebruik van een 200 gr waterafstotend doek en is verkrijgbaar vanaf € 289,-.

Dekzeil Pampus

Dekzeil Valk

Ook voor de bekende Valk zeilboot is een dekzeil verkrijgbaar. Een mooi licht (250 gr), ademend doek in de kleur zwart zorgt voor perfecte waterdichtheid. Verkrijgbaar vanaf € 389,-.

Dekzeil Valk

Dekzeil Medemblik

Dan is er nog het revolutionaire dekzeil Medemblik, een pronkstuk. Dit dekzeil is speciaal ontworpen voor zeilboten met een staande mast. Verkrijgbaar vanaf € 699,-.

Dekzeil Medemblik

Dekzeil Zonnekuip

Voor zeilboten is ook een Zonnekuip dekzeil met UVX-Teflon doek verkrijgbaar. Sterk, degelijk en toch licht van gewicht. Daarnaast is deze windvast en snel op te zetten. Kan met ‘stag-lock’ door de kraanlijn lopen zodat het zonnezeil tot achter doorgetrokken kan worden. Hangt op de giek en kan met, of zonder de composiet latten gebruikt worden. Verkrijgbaar vanaf € 159,-.

Dekzeil Zonnekuip

Dekzeil voor liggende mast

Handig Medemblik dekzeil voor liggende mast, zeilboot op de kant, uit het water (banden onder romp door). Verkrijgbaar vanaf € 279,-.

Dekzeil voor liggende mast

Boothuis

Sinds kort is er zelfs een heus boothuis verkrijgbaar waardoor er nooit meer op- en afgetuigd hoeft te worden. Verkrijgbaar vanaf € 749,-. Bootzeil is met haar nieuwe boothuis genomineerd voor de Zwitserse Ebikon innovatie award.

Bootgarage

Aanbevolen bootzeilenMis het volgende artikel niet! Abonneer je gratis via RSS of e-mail.

Over

Tim is de beheerder van bootzeilen, boten en watersport weblog Dekzeil voor Boten en probeert bootliefhebbers en watersporters op deze manier van interessante informatie te voorzien en zijn passie voor water over te brengen op anderen. Tim is te volgen op Twitter als @timbeeren.

101 Reacties op "Aanschaf van een dekzeil/bootzeil"

  1. Geplaatst door pim op 10/12/2018 om 10:43

    Dankjewel voor dit artikel over dekzeil. Een strak bootzeil kan er voorzorgen dat je boot zich vele malen langer houdt. Lijkt me een goede investering.

    Reageer hierop

Reageer op "Aanschaf van een dekzeil/bootzeil"